LPPY:n kirje pääministerille koskien Vihreiden kannabiskannanottoa

Pääministeri

Sanna Marin

Eduskunta

Arvoisa vastaanottaja.

Liikkuvan poliisin Perinneyhdistys haluaa osoittaa erittäin vakavan huolensa maamme hallituksen sisäministerin Maria Ohisalon sisäministerille sopimattomasta esiintymisestä keskustelussa kannabiksen käytön vapauttamisesta ja kannabiksen omaan käyttöön kasvattamisen sallimisesta.

Iltalehti uutinen/politiikka 19.9.2020: ”Vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo on ollut mukana tekemässä vihreiden puoluehallituksen linjausta kannabiksen kieltolain purkamisaloitteeseen. Puoluehallituksen lausunnossa todetaan, että tutkimustiedon ja asenteiden muuttuessa huumausainelainsäädäntöä on tarkasteltava aika ajoin uudelleen.

Puoluehallituksen päätösesityksessä todetaan, että vihreät tavoittelee ensi askelina kannabiksen käytön, pienten määrien hallussapidon sekä omaan käyttöön kasvatuksen rangaistavuudesta luopumista.”

Katsomme, että edellä mainittu uutinen antaa kansalaisille sen kuvan, että poliisiministeri kannattaa itse kannabiksen käytön ja myynnin vapauttamista ja kannabiksen omaan käyttöön kasvattamisen sallimista ilman rangaistuksen uhkaa. Samalla voimme arvioida 99 %:n poliiseista suhtautuvan jopa erittäin kielteisesti kyseiseen esitykseen.

Hälyttävää on myös se, että huumeet ovat vakava vaara nuorten terveydelle, sillä tilastojen mukaan erityisesti alle 25 vuotiaiden huumekuolemat ovat olleet viime vuosina selkeässä kasvussa. Todennäköisesti kannabiksen käytön vapauttaminen tulisi lisäämään selkeimmin juuri alle 25 vuotiaiden huumeiden käyttöä.

Hälyttävää on myös se, että huumeet ovat tulleet vakavaksi vaaraksi maamme liikenneturvallisuudelle, sillä ns. huumerattijuoppojen määrä on jo ylittänyt ns. normaalien rattijuoppojen määrän liikenteessä. Kannabiksen käytön kriminalisoinnin purkaminen tulisi erittäin todennäköisesti lisäämään huumeiden läsnäoloa liikenteessä heikentäen samalla maamme liikenneturvallisuutta jopa merkittävästi.

Haluamme esittää vahvan epäluottamuslauseen sisäministeri Maria Ohisalon kannanotosta asiaan liittyen ja haluamme samalla kysyä teiltä arvoisa pääministeri; Nauttiiko sisäministeri Maria Ohisalo muun hallituksen luottamusta kannabis kannanottojensa seurauksena?

Kunnioittaen.

Jyrki Haapala

Puheenjohtaja

Liikkuvan poliisin Perinneyhdistys ry.

Jätä kommentti